Församlingens historia

Vi är fullt övertygade om att Gud kan tala personligt till oss idag. Gud är ingen opersonlig Gud. Han vill ha gemenskap med oss liksom han hade gemenskap med Adam och Eva i lustgården.

Gud har talat och uppmuntrat kristenheten i Dala-Järna att närma sig varandra. Under flera olika omgångar, bl.a. redan på 70-talet, har det varit många gemensamma möten där vi upplevt en fantastisk gemenskap med varandra. Med tiden har det mognat fram en vision om att bli en församling. Försök har gjort och senast under 1999 fördes många samtal och diskussioner mellan de olika församlingarna. Men församlingarna som helhet såg inte att tiden var inne för detta även om många medlemmar tyckte det.

Men trots detta upplevde många av oss kristna i bygden att Gud talade till oss att komma samman. Det behövdes något mer än gemensamma möten då och då. Eftersom det inte var möjligt att de existerande församlingarna gick samman till en församling startade vi Västerdalarnas Friförsamling den 2:a april 2000. Det är en fri och obunden kristen församling som samlas till öppna gudstjänster en gång i veckan samt till hemgrupper i olika hem mitt i veckan.

Vi välsignar de andra församlingarna i bygden och tror att Gud har stora saker i beredskap för vår kommun. Finns Guds välsignelse finns det en framtid och ett hopp för kommunen..

Verkar det intressant är du välkommen till en av våra hemgrupper eller till våra möten. Är du intresserad av att samtala om kristen tro så har vi grupper som möts och samtalar om det och läser Bibeln för att förstå vad den säger. Vi vill lära känna dig och framför allt vill vi att du ska lära känna Jesus som din personlige frälsare..

Det finns inga nyheter
Det finns inga artiklar att visa. Antingen finns det inga artiklar, eller så är dina artikelinställningar för restriktiva. i ämnet Bakgrund

På gång

There are no upcoming events

Användarfunktioner

Har du inget konto? Anmäl dig här!
Lost your password?

Missa inte

 

 

Vilka är online

Gäster: 5

Nyheter

ARTIKLAR


KOMMENTARER last 2 days

Inga nya kommentarer

Länkar last 2 weeks

Inga nya länkar

Media Gallery last 7 days

No new media items

Om cookies

Läs om cookies

Studieförbund