Jamaican News

MissionIrie man!
...........så befann vi oss då i Jamaica, landet som vi kanske mest förknippar med namn som Bob Marley, Merlene Ottey och the raggaeboys. Jamaica är en mycket vacker ö med höga berg där det odlas kaffe, sockerrör, plantin, bananer, brödfrukt, ackee,apelsiner, grapefrukt, kokos och olika typer av yam.
Här i Montego Bay ser vi livet vid kusten, hamnen, fiskeindustrin mm. Marknaden som påminner mycket om Afrika. Från Afrika kom också Jamaicas befolkning genom slavhandel och det sätter sina tydliga spår. Bevisen på brittiskt styre under kolonialtiden visar sig snart, bl.a genom vänstertrafik och skoluniform.
Vi lämnade Sverige den 10 dec. Efter en mycket intensiv sista vecka av packning och städning av vårt hus, var det skönt att få komma iväg. Vi flög via Miami där vi stannade i tre dagar och bodde hos en bekant. Klockan 02.00 den 14 Dec, efter en flera timmar försenad flygning var vi änligen framme. Vi hade förmånen att få besöka inlandet under jul och nyår och bo med två olika familjer. Vi bodde trångt och rörigt, åt get på juldagen, och var på marknaden till midnatt på julafton(grand market day). Vilken förmån att få uppleva allt detta........tack Herre.
Vi har nu varit på Youth With a Mission campus några veckor. Adam har gått tre veckor i skolan och det har gått över förväntan. Barnen har tagit omställningen bra och vi ser det som ett svar på bön. Kursen börjar den 11:e februari och under tiden har vi hjälpt till med allahanda sysslor här på gården. Vi blickar framåt förväntansfullt..........vår hjälp kommer från Herren.

Tack för era förböner.

Bästa hälsningar
Jon, Charlotte, Adam ,Josef & Lukas.


Adam i skoluniformen


Julgeten tillagas

Artikelalternativ

0 kommentar(er)

Följande inlägg ägs av de personer som gjort dem. Denna sajt tar inget ansvar för det som sägs.